Evrosong: Nemačka pokrala Švedsku?

Numera ''Glorious'' nemačkog dens-pop benda ''Cascada'' koja bi trebalo da predstavlja tu zemlju na ovogodišnjem Evrosongu u švedskom gradu Malmeu je pod istragom, nakon tvrdnji da su u njoj korišćeni elementi koji su preuzeti iz pesme prošlogodišnje pobednice Lorin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2013.

17:08

Default images

Nemačka nacionalna televizija je saopštila da se ''radi muzička revizija'' kako bi se ispitale tvrdnje da li su neki delovi numere ''Glorious'' preuzeti iz numere ''Euphoria" koju je prošle godine izvela tadašnja predstavnica Švedske.

Portparolka nacionalne televizije Iris Bents rekla je da će ta TV stanica objaviti rezultate istraživanja čim budu gotovi, pokušavši da smiri glasine. ''Svake godine ima pokušaja da se naprave skandali oko evrovizijskog takmičenja i njihovih učesnika'', rekla je ona, dodajući da se prošle godine za ''Euphoriu'' koja je osvojila 372 poena, govorilo da je kopija numere Dejvida Gete i Rijane, prenosi AFP.

Bents je rekla da su producenti numere ''Glorious" odbacili sve tvrdnje da je pesma plagijat.
Finalno veče takmičenja za pesmu Evrovizije, na kojem svake godine učestvuje na desetine evropskih zemalja, biće održano 18. maja.

Da li mislite da ima osnova za tvrdnje da je pesma "Glorius" plagijat prošlogodišnje pobedničke pesme "Euphoria"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: