Zoran Predin u četvrtak na Kolarcu

Slovenački kantautor Zoran Predin okupio je novi bend sa kojim će nastupiti 14. februara u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

10:48

Default images

Koncert za zaljubljene, kako ga Predin naziva, donosi i nekoliko novih pesama, među kojima su “Rumba Čarolija” i „Kosa boje srebra - Margita“ (posvećena pokojnoj klavijaturistkinji beogradske grupe EKV Margiti Stefanović).

O tome kako je nastala pesma „Kosa boje srebra - Margita“ Zoran Predin kaže:

“Sanjao sam Margitu. Sanjao sam kako smo se sreli na ulici. Ja sam joj mahao, a ona je prošla pored mene. Nije me prepoznala.U mom snu imala je kosu boje srebra. Tako je nastala moja pesma.S Magi sam se upoznao i družio sredinom osamdesetih godina. Njena tragična sudbina nalik je sudbini celog tog odličnog benda.’ Slovenacki pevač se nedavno oporavio od operacije srca. Operacija je uspela i kako sam kaže “sada ima dva rođendana”.

Na Kolarcu trio vrhunskih muzičara, Robert Pikl - gitara, Goran Krmac - tuba i Janez Dovč – harmonika, sviraće Zoranove najpoznatije pesme ( Praslovan, Čekaj me, O mladom studentu i udanoj ženi, Za šaku ljubavi, Vilenjak, Šta bi mi bez nas ), kao i poznate hitove iz Zoranovog novog koncertnog programa (Te noći kad umrem, Hanuma, Plavi moj safiru, Oči Čornye ).

Koncert je zakazan za 20h, a cene ulaznica su: 1.200, 1.500 i 1.700 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: