AtheistRap i Superhiks uz Green Day

Novosadski pank-rokeri Atheist Rap i skopski kultni ska-pank bend Superhiks otvoriće 27. maja u Beogradu koncertni spektakl Calling na kojem su prve zvezde Green Day.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

10:13

Default images

Popularni regionalni bendovi nastupiće u velikom kalemegdanskom parku, ispod bedema Beogradske tvrđave, pre jedinog i premijernog nastupa grupe Green Day u ovom delu sveta koja na aktuelnoj stadionskoj turneji promoviše trostruki album ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!.

Gitarsku feštu u parku ispod tvrđave, uvećaće još i nastup Hladnog piva, jednog od trenutno najpopularnijih bendova u regionu. Šestočlani furiozni sastav Superhiks, naslovljen po anti-heroju iz stripa „Alan Ford“, dolazi u Beograd iz glavnog grada Makedonije posle skoro četiri godine od poslednje regionalne turneje na kojoj su promovisali album „And now... What?“. Poznati po veoma energičnim, gotovo euforičnim nastupima, Superhiks pored duvačke sekcije imaju i veoma snažne rifove, ali i semplere kojima modernizuju ska, ali i nešto snažniji „crossover“ zvuk. Koliko snažan utisak ostavljaju uživo, najbolje svedoči činjenica da su koncertni album „Live in Skopje“ štampan u 35.000 primeraka rasprodali za samo sedam dana.

Atheist Rap su legendarni novosadski bend koji posle skoro dve i po decenije rada gotovo da je nepotrebno predstavljati publici na ovim meridijanima. Posle šest studijskih albuma i večnih hitova kao što su „Blue Trabant“, „Wartburg limuzina“, „Car Core“, „Godina kulture“ i brojnih drugih, popularni Novosađani proteklu godinu provode, kako sami najavljuju, u oproštaju od publike. Ipak, dodaju, budući da je i smak sveta neplanski odložen, tako i oni moraju da produže sa opraštanjem od publike kojoj spremaju snažno zagrevanje na početku gitarskog spektakla 27. maja na Kalemegdanu.

Ulaznice za Calling se prodaju širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na predstojećoj stadionskoj turneji „99 Revolutions“ grupe Green Day.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: