Irie FM na mini- turneji po Indiji

Beogradski rege vokalno-instrumentalni sastav ''Irie FM'', koji je prošle godine proglašen za najbolji evropski rege bend, u februaru će otići na mini turneju u Indiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2013.

16:36

Default images

Osmočlani bend po drugi put gostuje u Indiji na poziv indijskih promotera i producentske kuće ''Blu frog'', koji je izdavač našeg benda za indijsko tržište.

Irie FM će nastupiti 2. februara na glavnoj sceni Sula festivala, koji se odvija u Sula vinogradima u blizini grada Našik. Bend će deliti scenu sa poznatim umetnicima sa indijske i svetske scene kao što su francuski velikani etnik elektronike Deep Forest i nju džeza St. Germain, američki trio Gaudi & Indubiou i mnogi drugi.

Nakon festivala Irie FM će imati dva klupska nastupa u Mumbaju (5. februara) i Nju Delhiju (7. februara), saopšteno je iz ''Balkan mjuzik boksa''.

''Sama činjenica da je naša muzika naišla na tako dobar odziv u najmnogoljudnijoj demokratiji sveta, državi koja poseduje tako bogato kulturno nasleđe, velika je čast i podstrek za dalje stvaralaštvo'', rekao je pevač i trombonista benda Vukašin Marković.

''Godine 2008., kada smo prvi put svirali u Indiji, bend je naišao na toplu dobrodošlicu i za desetak dana iskusio potpuno drugi svet. Sada ćemo svirati više, putovati dalje, snimati i raditi na novom albumu. Nakon nastupa idemo zajedno na Gou, kao jedno zajedničko hodočašće i provod, ali i prilika da u tropskoj atmosferi preispitamo nove pesme'', dodao je on.

Beogradski rege bend Irie FM je prošle godine osvojio titulu najboljeg rege benda u Evropi na takmičenju u Italiji u gradu Udine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: