Tina Tarner postaje Švajcarkinja

Američka pop legenda Tina Tarner, koja od 1995. živi u Švajcarskoj, uskoro će dobiti švajcarsko državljanstvo i odreći će se američkog pasoša, preneli su danas švajcarski mediji.

Izvor: Izvor: Beta

Petak, 25.01.2013.

12:30

Default images

"Veoma sam srećna u Švajcarskoj i ovde se osećam kao kod kuće. Ne mogu da zamislim bolje mesto za život", kazala je pevačica dnevniku na nemačkom jeziku “Blik” (Blick).

Tina Tarner (73), rođena kao Ana Me Bulok (Anna Mae Bullock), živi u gradu Kisnahtu, na obali Ciriškog jezera na severu Švajcarske, i već je obavila testove i razgovore za dobijanje državljanstva.

Pevačica, poznata po hitovima "Private Dancer", "Simply the Best", "What's Love Got to Do With It?" i "Proud Mary", moraće, ipak, da sačeka da njen zahtev odobre vlasti ciriškog kantona, kao i federalna vlada.

Njena predstavnica za štampu Karin Romberg kazala je listu Cirihsz-cajtung da pevačica želi da "razjasni svoju situaciju".

"Tina Tarner će se zato odreći američkog državljanstva", dodala je.

Tina Tarner, koja je naučila nemački jezik, preselila se u Švajcarsku 1995, kada je njen dugogodišnji partner Ervin Bah dobio posao u toj zemlji. Bah radi u diskografskoj industriji.

Pevačica se povukla iz javnosti nakon oproštajne turneje 2008/2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: