“Mladi Paganini” ponovo u Beogradu

Najbolji mladi violinista današnjice Juri Revič nastupiće 4. decembra (20h) u Beogradu, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2012.

21:00

Default images

Ovo će biti Revičev drugi koncert u Beogradu, nakon što je krajem prošle godine oduševio domaću publiku. I ovoga puta mladi Paganini, kako ga kritika naziva, nastupiće uz klavirsku pratnju jednog od najtalentovanijih mladih poljskih pijanista Pjotra Koščika.

Na programu će biti dela vrhunskim kompozitora kao što su Prokofjev, Piacola, Šostakovič, Rimski-Korsakov, Čajkovski,…

Dvadesetjednogodišnji Moskovljanin koji potiče iz ugledne muzičke porodice, nastupao je u prestižnim koncertnim salama sveta, poput njujorškog Karnegi Hola, Glen Gold studija u Torontu, moskovske sale Čajkovski, pariskog Teatra Buf du Nord, a ostvario je saradnje sa najuglednijim orkestrima i solistima.

Dobitnik je brojnih internacionalnih nagrada, ali i Nacionalnog priznanja “Božićna zvezda” i Medalje za veliki doprinos pronošenju slave Rusije. Nedavno je uvrstio još jedno prestižno priznanje na svoj spisak nagrada, dobivši "Bernstengeige" nagradu za najboljeg mladog muzičara, koju dodeljuje bečki Centar Betoven.

Prošlog meseca, Jurij je izdao svoj prvi CD, sa ruskom muzikom, a pod etiketom kuće ARS-a. U toku su pripreme za početak snimanja novog CD izdanja, koje će se pod etiketom Sony Classical pojaviti 2013. godine.

Gostovanje Jurija Reviča u Beogradu podržala je i Skupština grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: