Gardijan predlaže: Čitajte klasike

List "Gardijan" objavio je izbor dela klasične književnosti za koja smatra da su savršena za čitanje u zimsko doba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.11.2012.

18:20

Default images

Na prvom mestu našao se Čarls Dikens koji, navodi list, svi nekako povezuju sa zimom zbog "Božićne pesme" koja je pogodna za čitanje naglas sa decom. Za odrasle tu su "Stara prodavnica retkosti" i "Sumorna kuća" - kako zbog stila tako i zbog priče koja nekako asocira na zimu.

Ako želite da se odobrovoljite podsećanjem koliko je hladno vreme u prošlosti značilo izolaciju okrenite se Džejn Ostin - nisu samo stariji hipohondri poput Eminog oca bili žrtve beskrajne kijavice, setite se da je u "Gordost i predrasuda" Džen Benet posle šetnje po poljima danima ležala bolesna u Nederfildu, piše list.

Za one koji čeznu za toplotom i avanturama, Aleksandar Dima i njegova "Tri musketara" ili "Grof Monte Kristo" su fantastičan izbor, kao i "Ostrvo sa blagom" Roberta Luisa Stivensona. Za romantične ljubitelje sanki, Boris Pasternak i "Doktor Živago".

Šta vi preporučujte za čitanje ove zime?

Foto:Michelle Meiklejohn / freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: