Knjiga koja baca u senku 50 nijansi

Novi erotski roman mogao bi da zaseni neverovatni uspeh "Pedeset nijansi - Siva" E.L. Džejms, pišu britanski mediji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2012.

14:22

Default images

Roman "Reflected in You" 39-godišnje japansko-američke autorke Silvije Dej prodat je u preko 80.000 primeraka u Britaniji u prvih šest dana od objavljivanja, što je više nego što je "Pedeset nijansi - siva" prodato u isto vreme.

Kompanija koja pruža podatke o prodaji u izdavačkoj industriji "Nilsen BukSken" saopštila je da je roman Dejove prošle sedmice prodat u 82.759 primeraka. Samo su "Upražnjeno mesto" DŽ.K. Rouling i Den Braunov "Izgubljeni simbol" prodati u više primeraka u prvoj nedelji od 1998. kada je Nilsen počeo da vodi evidenciju.

"Reč je o najprodavanijem proširanom izdanju ''Pingvina'' što je neverovatno imajući u vidu da je ''Pingvin'' dom Džeremija Klarksona, Džejmija Olivera i Džefa Kinija", rekao je urednik lista "Bukseler" Filip Stoun.

"Ova megaprodaja pokazuje dve stvari: prvo, da će erotski bum opstati i drugo, da ima života za štampane knjige. ''Reflected in You'' se već mesec dana prodaje u digitalnom formatu, ali je štampano izdanje knjige u prvoj nedelji od objavljivanja postalo najprodavanije ikada".

Početkom godine "Pedeset nijansi - Siva", roman o naivnoj i nevinoj studentkinji koja se zaljubljuje u milijardera koji voli sado-mazo seks - postao je najprodavanija knjiga u Britaniji ikada. Do avgusta je prodat u 5,3 miliona primeraka.

Roman Dejove, nastavak njenog bestselera "Bared To Yoy" takođe je priča o "intenzivno romantičnoj" ljubavi, a glavni junak je "oštećeni i izmučeni" milijarder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: