Knjiga i film o Kumanovskoj bici

Monografija "Boj iznad vekova" i dokumentarni film "Kumanovska bitka: krv i magla", predstavljeni su 27. oktobra u Beogradu povodom obeležavanja 100 godina od Kumanovske bitke.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.10.2012.

13:12

Default images

Promociji u Domu Vojske prisustvovao je ministar kulture i informisanja Bratislav Petković koji je podržao objavljivanje tih dela uz ocenu da smo u prethodnom peridu zaboravili na mnoge srpske junake.

Petković je naveo primer Milunke Savić, narednika u tadašnjem Drugom puku, nosioca brojnih stranih i domaćih medalja za hrabrost koja je ranjavana devet put a za koju u nedavnoj anketi RTS-a 85 odsto građana nije znalo ko je.
Foto: Tanjug
Monografiju "Boj iznad vekova", na više od 200 strana uz obilje fotografija objavila je izdavčka kuća "Princip press" čiji je glavni i odgovorni urednik Miša Vujović naveo da to delo predstavlja "mali arhiv najznačajnih dešavanja" iz tog perioda srpske istorije.

Reditelj dokumentarnog filma "Kumanovska bitka: krv i magla", u kome su, kako je rečeno na promociji, predstavljeni i hrabrost i snalažljivost običnog srpskog vojnika je Petar Petrović.

Monografija i dokumentarni film, koji će danas 28. oktobra uveče biti premijerno prikazan na RTS-u, urađeni su pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad i socijalnu politiku - sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: