Spilberg odustaje od akcionog filma

Čuveni američki reditelj Stiven Spilberg izjavio je da više neće snimati akcione filmove.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

14:35

Default images

Reditelj, koji je 1975. godine filmom "Ajkula" zapravo stvorio ovaj žanr, kaže da ga blokbasteri više ne zanimaju i da želi da se ubuduće posveti drugim temama, poput one koju je obradio u svom najnovijem ostvarenju "Linkoln", zasnovanom na životu 16. američkog predsednika Abrahama Linkolna.

"Akcione filmove bih mogao da pravim takoreći žmureći, ali me to više ne privlači", kazao je reditelj hitova poput "Avantura Indijane Džons" i "Parka iz doba Jure".

Gostujući u američkoj TV emisiji "60 Minutes", Spilberg je istakao da njegov novi film "Linkoln", u kojem glavnu ulogu igra britanski glumac Danijel Dej Luis, nema bilo kakve veze sa akcijom.

Izjavu 65-godišnjeg Oskarovca bi, međutim, trebalo uzeti sa dozom rezerve, piše londonski "Gardijan", podsetivši da reditelj planira da prikaže barem još jedno akciono ostvarenje - "Robopocalypse", rađeno po naučno-fantastičnom romanu Danijela H. Vilsona koji govori o pobuni robota.

"Robopocalypse" bi u bioskope trebalo da stigne 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: