Helen Miren ponovo u ulozi kraljice

Helen Miren, koja je 2007. osvojila Oskara za ulogu Elizabete II u filmu "Kraljica", ponovo će tumačiti lik britanske monarhinje, ali ovog puta u pozorištu.

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2012.

17:11

Default images

Kako prenosi BBC, predstavu "The Audience" koja će početi da se prikazuje idućeg februara u londonskom Gilgud teatru, napisao je njen dobri znalac Piter Morgan, autor scenarija filma "Kraljica", a režiraće je Stiven Daldri, poznat po hit mjuziklu i filmu "Bili Eliot".

"The Audience" opisuje nedeljne kraljičine sastanke sa nekolicinom od 12 premijera, od Čerčila do Kamerona, koji su se smenjivali tokom njene vladavine.

Morgan je autor pozorišnih komada "Frost/Nikson" i "Poslednji kralj Škotske" koji su, takođe, adaptirani na filmu, a nedavno mu je poveren scenario za film "Plejboj" o životu Hjua Hefnera.

Zlatnog globusa osvojio je 2007. za scenario filma "Kraljica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: