Osećanja. O. Sećanja. o Margiti

''Pisana reč, odgovornost, zapisana r, zakon, razlog, ljubav, sreća, muzika i... pesma,... pa, prihvatih je. Životom. Moje ime je Margita.''

Izvor: B92

Subota, 22.09.2012.

18:01

Default images

Ovim rečenicama ispisanim na koricama knjige ''Osećanja. O. Sećanja'' autorke Lidije Nikolić možda je na najbolji način sažeta suština priče o Margiti Stefanović - umetnici, kompozitorki, tekstopiscu, ikoni najuzbudljivijeg muzičkog perioda u Jugoslaviji i idolu jednog prošlog vremena.

U emisiji Hulahop Dejane Milović Buhe, tokom dva sata, Lidija Nikolić nas je provela kroz detinjstvo Margite Stefanović u Zmaj Jovinoj ulici, preko odrastanja, upoznavanja sa prvim klavirom, prvih koncerata, do uspona, slave, a potom i kroz gubitke i njen sopstveni tragičan kraj.

Da li je ostalo ''još samo par godina za nas'' ili je Magi danas sav naš bol, pitanje je na koje bi svako od nas trebalo da da odgovor kada presluša najnoviju epizodu emisije Hulahop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: