Danas je rođendan Bilba i Froda

U celom svetu se danas proslavlja rođendan Bilba i Froda Baginsa, likova iz Tolkinovog romana ''Hobit''.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.09.2012.

12:37

Default images

Bilbo i Frodo su rođeni istog dana različitih godina - Bilbo 2.890. godine, a Frodo 2.968. godine Trećeg doba i tim povodom obeležava se Tolkinova nedelja, saopštio je ''Tuck vision''.

Američko udruženje ljubitelja Tolkina prvi put je proglasilo ''Dan Hobita'' i ''Tolkinovu nedelju'' 1978. godine. Tolkinovi fanovi širom sveta tada organizuju zabave i gozbe nalik onim koje su opisane u knjizi. Ove godine proslavlja se 75. godišnjica prvog izdanja romana ''Hobit", koji se prvi put pojavio 1937. godine.

''Vorner braders'', ''Nju lajn sinema'' i MGM se pridružuju obeležavanju Tolkinove nedelje širom sveta, uz lansiranje dugoočekivanog trejlera za film ''Hobit: Neočekivano putovanje 3D“.

Prvi film iz trilogije nastale po ugledu na popularno remek delo Dž.R.R. Tolkina, ''Hobit: Neočekivano putovanje" je režirao dobitnik Oskara Piter Džekson, koji je prethodno ekranizovao uspešnu trilogiju ''Gospodar prstenova".

Film o najčuvenijem pustolovu Srednjeg sveta, "Hobit: Neočekivano putovanje 3D" u naše bioskope dolazi 13. decembra.

Priča o Hobitima biće ispričana u tri filma - "Hobit: Neočekivano putovanje", "Hobit: Šmaugova pustošenja" i "Hobit: Tamo i ponovo nazad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: