Icicle 6. oktobra u KC Grad

U subotu 6. oktobra održaće se nova drum'n'bass/dubstep žurka u KC Grad. U okviru "It's A Dubstep Thing! & Inna Deep Sessions" dolazi Icicle (Shogun Audio), a domaća podrška su Bitz & Edge MC i Rasheed & Necone.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

14:44

Default images

Pravo ime producenta i dj-a Ajsikla (Icicle) jeste Jeroen Snik, rodom iz Holandije sa trenutnim prebivalištem u Londonu. Sa 8 godina je počeo da svira klavir, ubrzo se prebacivši na bubnjeve i pravljenje bitova. Sa 15 se "navukao" na drum & bass nakon odlazaka na ''Jungle Galaxy'' žurke. Ubrzo je nabavio gramofone i počeo sa ozbiljnijom produkcijom.

Inspirišući se prljavim bass linijama njegovih heroja Jonny L-a i Optical-a, kao i komplikovanijih brejkova Photek-a i Source Direct-a, Ajsiklov hladan, tehno i fanki zvuk ubrzo je dobio podršku od strane najzvučnijih imena svetske scene kao što su Goldie, LTJ Bukem, Fabio, London Elektricity, Pendulum, Andy C, Friction, D-Bridge, Flight, Noisia i Commix između ostalih.



U kratkom roku od dve godine izgradio je katalog izdanja na prestižnim izdavačkim kućama kao što su Ram Records, Shogun Audio, Critical Recordings, Renegade Hardware i Subtitles i postao redovnim dj na UK zabavama, puštajući u klubovima kao što su Fabric i The End, kao i širom Evrope, pa sve do Japana.

U 2009-oj potpisuje ekskluzivno za Friction-ov Shogun Audio i posle nekoliko singlova konačno izdaje album u 2011, dobivši odlične kritike. Izdvajaju se pesme Arrows, Dreadnaught (sa sjajnim rimama od strane SP:MC-ja) i kolaboracija sa čuvenim Robert Owens-om na dubstep numeri Redemption. Negde u tom periodu ulazi dublje u dubstep vode i izdaje prvo dubstep izdanje ikada na katalogu Shogun Audija: Xylophobia i Minimal Dub. Sledi izdanje za Tempu i mix na Rinse-u.



Za njega kažu da je najbolji i najprecizniji tehničar među producentima, odličan dj koji spaja dubstep i drum & bass publiku. Na nedavnom Outlook festivalu je zabeležio čak 5 nastupa dokazavši da je trenutno veoma tražen u obe muzičke kategorije, a u Beogradu smo mu obezbedili dodatnu masu bassa koja će mu sigurno pomoći u dokazivanju tvrdnji.

Domaća podrška su Bitz & Edge MC (Inna Deep Sessions), Rasheed & Necone (It's A Dubstep Thing!) i VJ Witness.

Cena karte je 350 dinara pre ponoći, odnosno 500 dinara nakon ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: