Autor "Glumca" snima sa Henksom?

„Oskarom” ovenčani francuski reditelj Mišel Azanavisijus pregovara o snimanju filmske adaptacije romana „In the Garden of Beasts” Erika Larsona o američkom ambasadoru u predratnoj naci Nemačkoj.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

22:38

Default images

Prvi projekat autora „Glumca” (The Arits) nakon osvajanja zlatne statuete izgleda da će biti velikobudžetna drama sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi.

Henks će tumačiti Vilijama Doda, odmerenog profesora iz Čikaga koji postaje prvi američki ambasador u Hitlerovoj Nemačkoj. Njegova porodica u početku uživa u živahnom Berlinu, čak se ćerka Marta (uloga koja se trenutno nudi Natali Portman) upušta u niz afera sa zgodnim muškarcima trećeg Rajha.

Uskoro ambasadoru stižu izveštaji o nasilju nad Jevrejima ali njegove depeše bivaju dočekane u SAD sa ravnodušnošću.

Nakon trijumfa na ovogodišnjoj dodeli „Oskara" Mišel Azanavisijus je imao nekoliko projekata u planu, uključujući i komediju u produkciji Vila Farela, ali će „In the Garden of Beasts” po svoj prilici biti prvi film koji će snimiti pod holivudskim nebom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: