Karlos Santana piše memoare

Karlos Santana objavio je da će napisati svoju životnu priču „kako bi pomogao čitaocima da „u sebi pronađu svetlost, milost i božanstvo”.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

16:49

Default images

Slavni gitarista pridružio se tako brojnim muzičarima koji su u poslednje vreme objavili svoje memoare. Njegova knjiga biće izdata 2014. na engleskom i španskom jeziku.

„Santana je dobio muzički dar od Boga kojom samo nekolicina može da se pohvali: Bob Marli, Džon Lenon, Majkl Džekson, Džimi Hendriks, Džon Koltrejn, Alis Koltrejn, Stivi Rej Von, Džon Maklohlin”, piše u izjavi izdavačke kuće „Little, Brown”.

Santana (65) je obećao anegdote o Majlsu Dejvisu, BB Kingu, Eriku Kleptonu, Badiju Gaju i drugima. Takođe će se osvrnuti na neke ljude koji su „imali božanski uticaj na njegov život” kao što su Dezmond Tutu, Sesar Čaves i Dolores Huerta.

Rođen u Meksiku, Santana se preselio u San Francisko kao tinejdžer. Jedan od prvih nastupa bio mu je na Vudstoku, a potonji debi album postao je hit u SAD.

Prodao je desetine miliona ploča a sarađivao sa najraznolikijim muzičarima od Džona Maklohlina do Roba Tomasa, Šona Pola i Kirka Hameta iz Metallice.

Najnoviji album, „Shape Shifter” objavio je u maju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: