Ovako su drugi pisali o Andriću...

Promocija zbirke priča “Zemaljski dugovi” (Laguna, grupa autora) održaće se 18. septembra u 18 sati, u tematskom parku "Terazije iz 1930." na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

09:27

Default images

Kako i kome Andrić plaća svoje dugove u poslednjim časovima života, koje su njegove poslednje reči i čime zavetuje medicinsku sestru koja ga neguje, zašto pred Andrićeva vrata dolazi sibirski tigar, ko je žena koju je naš pisac upoznao u Madridu…

Ovo su samo neka od pitanja čiji se odgovori mogu naći među koricama nedavno objavljene zbirke priča “Zemaljski dugovi” koju je za ediciju "Talasi" priredio Milovan Marčetić.

U trideset priča savremenih srpskih i jednog argentinskog pripovedača, u kojima se Ivo Andrić pojavljuje kao književni junak, čitaoci će naći ne samo prvorazrednu prozu već i odgovore na pitanje kako današnji pisci vide Andrića kao ličnost i stvaraoca, navodi iz Lagune.

Kratke priče o našem Nobelovcu pisali su Danilo Kiš, Dragoslav Mihailović, Gordana Ćirjanić, Svetislav Basara, Oktavio Prens, Vida Ognjenović, Igor Marojević, Vladimir Kecmanović, Mihajlo Pantić, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i drugi

Na najavljenoj promociji o knjizi će govoriti direktor Lagune Dejan Papić, književnica Vesna Perić, pisac Dragoslav Mihailović i priređivač antologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: