Zoi "previše svetla" za Ninu Simon?

Možda je jedna od najtraženijih mladih holivudskih zvezda, ali izgleda da Zoi Saldana nije baš miljenica svih.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

12:43

Default images

Od kada je objavljeno da će dominikansko-portorikanska glumica igrati džez legendu Ninu Simon u filmskoj adaptaciji biografije tamnopute dive, nekima je zasmetala boja Zoine kože.

The New York Times tvrdi da pojedini članovi online zajednice organizovano lobiraju da se glumici oduzme uloga jer misle da nije dovoljno crna.

Tifani Džouns, koja vodi Coffee Rhetoric, pokrenula je ovo pitanje na svom blogu:

„Holivud i mediji imaju tendenciju da izvrću i ‘izbeljuju’ mnoge priče, naročito kad je reč o crnim glumicama. Kada ćete prihvatiti da ideal tamnoputosti nisu lepotice nežnih crta lica?”

Blog potom poziva da se potpiše peticija na Change.org, koja već ima 3.000 pristalica, a u kojoj se apeluje na rediteljku Sintiju Mort da angažuje glumicu čija je boja kože sličnija Nininoj.

Takođe, čula su se negodovanja i onih iz najbližeg okruženja pokojne pevačice.

Ninina kćer Simon Keli s podozrenjem gleda na Zoin angažman. „To baš i nije najbolji izbor kad je reč o fizičkoj sličnosti”, napisala je Kelijeva na svom Facebook profilu.

Iako je potom dodala da ima problem i sa Zoinim glumačkim talentom, priznala je da bi volela da vidi tamnoputiju glumicu poput Vajole Dejvis ili Kimberli Eliz u glavnoj ulozi, dodavši da bi izbor njene majke bio Vupi Goldberg. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: