Predstava o roku u Domu omladine

Scenska postavka koja kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up komedije i konerta, "Stena i kotur", premijerno će biti izvedena na Velikoj sceni Doma omladine 4.oktobra.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.09.2012.

09:44

Default images

U predstavi učestvuje dvoje glumaca (Daniel Sič i Jelena Gavrilović) i trojica muzičara (Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar).

Tekst za ovu jedinstvenu postavku zajedno su napisali Aleksandar Janković i Vladimir Aleksić koji je i reditelj predstave. Naslov "Stena i kotur“ je sirovi, direktni prevod engleskog termina "rock and roll" jer, kako kažu autori, ponekad stvari treba nazvati pravim imenom.

Glavni lik Đavo, igra ga Sič, priča istoriju rokenrola, u tome mu pomažu Mala (Gavrilović) i Bend "Stena i kotur“.

Prema rečima Vladimira Aleksića, predstava donosi mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i biografija muzičkih velikana, podseća na ono šta ne radimo a trebalo bi.

"Ne odlazi mnogo nas u pozorište. Ne ide nas puno ni na koncerte. O bibliotekama da i ne govorim. Muziku kod kuće ne slušamo. Retko se i smejemo", kaže on i dodaje da je cilj predstave da podseti da sve nabrojano treba raditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: