Sajentolozi hteli zabranu "Mastera"

Sajentolozi u Holivudu pokušali su da spreče snimanje filma "Master", najnovije ostvarenje Pola Tomasa Andersona, tvrdi producent Harvi Vajnstan.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

18:10

Default images

On je kazao da su pojedini sajentolozi "vršili jak pritisak" da zaustave realizaciju filma, a kada je snimanje počelo pokušali su da izmene scenario.

Anderson je izjavio da je "Master" delimično inspirisan životom Rona Habarda, osnivača sajentološke crkve koja je demantovala da je nastojala da spreči snimanje filma.

Vajnstajn je u izjavi za BBC rekao da je vršen protisak, ali da mu je studio odoleo.

"Ljudi su mi govorili nemoj da praviš taj film. Bilo je jako puno pritisaka", naveo je slavni producent.

"Master" govori o razocaranom naučniku koji odlučuje da osnuje sopstvenu religiju i problematičnom ratnom veteranu. Glavne uloge igraju Filip Sejmur Hofman i Hoakin Feniks.

Film je osvojio "Srebrnog lava" za režiju kao i nagradu za najbolju mušku ulogu (podelili su je Hofman i Feniks) na nedavno završenom festivalu u Veneciji. Smatra se, takođe, i jednim od kandidata za narednog Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: