U subotu je Warrior’s Dance Fest

Warrior’s Dance Festival, predvođen bendom The Prodigy počinje sutra, 15. Septembra, u 17h, na Donjem gradu Beogradske tvrđave, na Kalemegdanu.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

10:48

Default images

Oslanjajući na veliki uspeh prvog festivala održanog u Tokiju 2009. godine i izvrsne reakcije sa prošlogodišnjeg festivala u Milton Keynes Bowl-u u Londonu, bend The Prodigy je odlučio da ovo iskustvo prenese ljudima u Srbiji i regionu.

Na prvom izdanju Warrior’s Dance Festivala u Beogradu, bend The Prodigy u subotu će na centralnoj bini za našu publiku održati jedan od ekskluzivnih koncerata i predstaviti premijerno najnovije pesme sa njihovog šestog albuma, čije objavljivanje očekujemo ove godine.  Festivalski program dešavaće se na još dve bine naziva Take Me To The Hospital i Invaders Must Die, na kojima će nastupiti specijalni gosti iz Srbije i inostranstva.

Pored benda The Prodigy, na centralnoj Warrior’s bini, prvi put kod nas, nastupiće i nova američka dubstep zvezda Skrillex, britanski duo Chase and Status će uz podršku MC Ragea uraditi DJ set, a predstaviće se i DJ-i Caspa i Zane Lowe.

Program na ovoj bini otvoriće punk-rock-electro bend Hex iz Slovenije, dark-wave-techno formacija Kill Me Laser iz Beograda, kao i electro-pop-punk heroine Lollobrigida iz Hrvatske .


 
Žestoku podršku na drugoj, Take Me To The Hospital bini, daće probrane grupe tvrđeg zvuka - beogradski punk rockeri Tea Break, uvek jedinstveni reggae crossover bend Eyesburn, zatim naš najbolji hard-punk-rock sastav, legendarni Ritam Nereda, kao i čistokrvni pankeri Goblini. Atmosferu na drugoj bini će zagrejati DreddUp kao jedini domaći industrial bend i zrenjaninski metal-core sastav Overdrive, koji je nastupao kao predgrupa bendovima Pro Pain, Slayer, Korn i The Prodigy. After na drugoj bini je rezervisan za nastup legendi beogradske underground hip hop scene - Bvana, Timbe, Ajs Negrutin (Bad Copy), Eufrat i Mikri (Prti Bee Gee ) predstaviće se okupljeni kao Sve Barabe, a program će zatvoriti sve popularniji engleski DJ Feed Me.
 
Svoje učešće na trećoj, Invaders Must Die bini, potvrdili su beogradska reperka Sajsi MC sa DJ Damjanom Eltechom, legenda sa Jamajke desetogodišnji rezident Exitove Positive Vibration Reggae bine Wenti Wadada, zatim DJ duo Dovlaman i Pips, DJ Shpira, Martinees Selecta i Hornsmen Coyote.

WARRIOR'S DANCE FESTIVAL SATNICA

Warrior’s Stage
18:00 Kill Me Laser
18:45 Hex
20:00 Lollobrigida
21:30 Caspa
23:00 Zane Lowe
00:30 The PRODIGY
02:45 Skrillex
04:30 Chase & Status (DJ set) & MC Rage

Take Me To The Hospital Stage
17:15 Hype
18:00 Dredd Up
18:45 Tea Break
19:30 Overdrive
20:30 Goblini
22:00 Ritam Nereda
23:20 Eyesburn
00:20 no performance
02:15 Sve Barabe
04:00 Feed Me

Invaders Must Die stage
17:30 Wenti Wadada
19:00 Martinees Selecta
20:30 Wenti Wadada
22:00 Shpira – DJ set
23:30 Damjan Eltech & Sajsi MC
00:30 no performance
02:15 Hornsman Coyote
03:45 Dovlaman & Pips
Pored koncerata i nastupa na tri bine, festival će biti obogaćen raznovrsnim pratećim sadržajima.

Kao poseban segment na Warriors Dance festivalu biće ekskluzivno predstavljene umetničke instalacije od otpadnih delova avio industrije, koje će nas priznati vajar Aleksandar Gligorijević postaviti kroz jedinstvenu seriju futurističkih skulptura oblikovanih zahvaljujući materijalima Jat Airwaysa.

Zainteresovani za tatu umestnost će moći da pronađu segment za sebe u kojem će biti organizovano tetoviranje mrava, zaštitnog znaka benda The Prodigy i Warrior’s Dance Festivala. Tetovaže će biti poverene stručnim rukama majstora iz jednog od najčuvenijih tatu studija na svetu, Hanky Panky iz Amsterdama.

Prema sadašnjim procenama na Warriors dance Festivalu se očekuje preko 20000 posetilaca, a najviše će ih naravno biti iz Beograda i Srbije. Do sada su svoje prisustvo na ovom jedinstvenom događaju najavili i mnogobrojni posetioci iz Engleske, Nemačke, Madjarske , Rumunije ,Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Grčke pa čak i Letonije, Australije i Amerike!!!

Cena ulaznica je još danas 2990 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 3990 dinara. RIP ulaznica je ostalo još vrlo malo i njihova cena je 4990 dinara.

Zbog očekivanih gužvi na prilazima Beogradskoj tvrđavi, apelujemo na posetioce da što ranije krenu na koncertnu lokaciju.

Festivalske kapije se otvaraju u 17h, a koncerti počinju vec od 17.15h. Kompletan program će biti završen u 6h.

Prostor ispred bina neće biti ograđen, već će se u prvim redovima naći najbrži i najvatreniji fanovi.

Ulaz za mlađe od 16 godina biće omogućen samo uz prisustvo starijeg pratioca.

RIP ulaznica omogućava ulaz na posebnu kapiju, bolji pogled na binu sa izdignute platforme, poseban bar i toalete. RIP posetioci će imati mogućnost kreatanja ka drugim binama i segmentima festivala.

Na mestu održavanja festivala biće moguća kupovina hrane i pića po uobičajenim cenama.

Zbog održavanja festivala režim saobraćaja će biti izmenjen i vozilima neće biti omogućen pristup Donjem gradu.

Veći deo gornjeg grada Beogradske tvrđave će biti zatvoren za posetioce iz bezbednosnih razloga tokom trajanja festivala, a sve u saradnji sa JP Beogradska tvrđava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: