Festival u Subotici od 7. decembra

Udruženje za afirmaciju mladih talenata orgranizuje 51. Festival „Omladina” koji će se održati 8. decembra u Hali sportova u Subotici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2012.

12:35

Default images

Kako je saopštio organizator, omladinski festival u Subotici “ima istorijski značaj, jer je to jedini autorski festival mladih do 27 godina koji su kasnije činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene”.

Ovogodišnji konkurs namenjen je mladim neafirmisanim kompozitorima do 27 godina iz Srbije i zemalja regiona. Kompozicije koje se šalju ne smeju biti objavljivane, niti javno izvođene.

„Konkurs je otvoren do 1.oktobra 2012.godine, a imena 20 autora koji će imati priliku da se takmiče za glavnu nagradu u iznosu od 1.000 evra biće objavljena na sajtu www.festivalomladina.com 15.oktobra“ , rekao je Kornelije Bata Kovač, umetnički direktor Festivala na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

„Raznovrstan muzički program, mnogobrojni prateći sadržaji ovog festivala, kvalitetne promotivne aktivnosti doprinose da ova manifestacija zauzme važno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Važno je što ovakav festival na jednom mestu okuplja veliki broj mladih ljudi, koji kroz muziku, umetnost i druženje imaju priliku da se približe prirodi i znanjima iz oblasti ekologije“, navedeno je u saopštenju organizatora.

Festival “Omladina” oživljen je prošle godine posle više od dve decenije.

Neki od učesnika i pobednika dosadašnjih festivala su renomirana imena iz sveta muzike bivše Jugoslavije, među kojima su Kemal Monteno, Jadranka Stojaković, Kornelije Kovač, Ðorđe Novković, Josipa Lisac, Bora Ðorđević, kao i rock grupe kao što su Indeksi, Pekinška patka, Film, Piloti, KUD Idijoti, Majke, Galija, Haustor, Ðavoli, Prljavo kazalište, Atomsko sklonište, Kerber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: