"Život i vremena" večeras na Bitefu

U glavnom programu 46. Bitefa večeras će grupa "Nature Theatre of Oklahoma" iz Njujorka izvesti predstavu "Život i vremena, epizoda br. 1", na sceni Bitef teatra.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

09:40

Default images

Predstava je nastala po ideji i u režiji Pavola Liska i Keli Kuper. Američki ansambl postavio je sebi zadatak da prikaže život jedne individue, člana njihovog pozorišta, u deset epizoda.

Tekst je sastavljen na osnovu zabeležaka višečasovnog telefonskog razgovora sa Kristin Voral i odgovora na pitanje "Možete li da nam ispričate svoj život?". U prvoj epizodi reč je o životu od rođenja do osme godine.

Ova predstava je u sredu uveče imala pretpremijeru u Bitef teatru, gde će sutra, 14. septembra biti i reprizirana.

U okviru festivala danas počinje tradicionalni prateći program "Bitef polifonija" sa velikim brojem različitih sadržaja - predstava, promocija, prezentacija projekata, radionica i diskusija na više lokacija.

Kao prvi gosti nastupiće članovi neformalne omladinske pozorišne grupe "Fetus" iz Srebrenice, u okviru projekta "Vejk ap" (Wake Up).

Oni će u podne u pozorištu "Boško Buha" izvesti predstavu "Zemlja iznad svih nas" u režiji Filipa Jokanovića, a zatim će biti održan razgovor sa publikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: