Atelje 212: Nova sezona neizvesna

Početak redovne pozorišne sezone u Beogradu ove jeseni neće obeležiti premijera već rasplet situacije u Ateljeu 212. I glumci i upravnik i kulturna javnost s nestrpljenjem očekuju da se razreši spor nastao između glumačkog ansambla i upravnika.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

20:15

Default images

Početak prodaje karata najavljuje početak pozorišne sezone ali ne garantuje i izvođenje predstava. U Ateljeu 212 tehnički je sve spremno ali prvo treba da se rasčisti situacija.

Sezona u ateljeu završena je javnim sukobom glumačkog ansambla i upravnika. Ni jedna ni druga strana tokom letnje pauze nije odstupila od svojih stavova.

“Vi znate da sam ja komunista pa ću citirati druga Tita. Radimo kao da će sto godina biti mir a spremamo se kao da će sutra biti rat”, izjavio je Kokan Mladenović, upravnik pozorišta.

Taktika glumačkog ansambla Ateljea, njih 25 od tridesettroje, zasnovana je na strpljenju. Dva meseca pošto su upravnika optužili za samovolju, bahatost, estradizaciju i odbili dalju saradnju, glumci čekaju odluku osnivača, Skupštine grada. Od nje zavisi da li će pozorišna sezona u popularnom beogradskom pozorištu početi redovnim repertoarom ili vanrednom situacijom.

“Čekamo taj odgovor u nadi da će se sve razrešiti onako kako treba kako bismo mogli da uđemo u predstave. Materijalna situacija je teška, može da se desi da nam danas isključe struju u pozorištu jer imamo dug od 8 miliona dinara - znači veoma je teška situacija, Pitanje je šta će se raditi i koliko, ali kažem mi smo strpljivi i radimo sve po proceduri, kako treba i želimo da u normalnoj atmosferi počnemo našu sezonu”, izjavila je glumica Gorica Popović.

Tačku na pat poziciju u Ateljeu 212 staviće Gradski sekretar za kulturu čije imenovanje se kako saznajemo u sekretarijatu očekuje narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: