Filmski maraton od 12.030 minuta

Bolivijski filmofili učinili su naizgled nemoguće – gledali su filmove više od 200 sati u kontinuitetu, a tandem koji je uspeo da izdrži ceo maraton na kraju je podelio nagradu u iznosu od 10.000 dolara.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2012.

09:53

Default images

Sajt Odditycentral.com piše da je Bolivija držala rekord i do sada, kada je prošle godine Felipe Gonsalo Tikona ostao budan čak 131 sat gledajući razne filmove. Ali, taj rekord nije ušao u knjige jer predstavnici "Ginisa" nisu bili tamo da to zabeleže.

Ipak, 1. septembra ove godine bolivijski filmski lanac "Cine Center" održao je novi maraton uz prisutnost službenika "Ginisove" knjige, a on je privukao 1.400 osoba, željnih slave i privlačne novčane nagrade. Prikazivali su se filmovi različitih žanrova, od akcije preko drame do komedije, s pauzama od po 15 minuta između svakog filma te pauzama od tri i po sata za obroke.

Lekari su nadzirali zdravstveno stanje svih u sali, a do 9. septembra samo su trojica ostala u trci, na kraju su Ronal Kueljar i Huber Felipez otišli kući kao novi rekorderi – a novi rekord iznosi 200 sati, 30 minuta i 50 sekundi kontinuiranog gledanja filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: