Peti Festival knjige u Aranđelovcu

Ovogodišnji Festival knjige održaće se 7. i 8. septembra na Gradskom trgu u Aranđelovcu, u organizaciji opštinskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

17:12

Default images

Peti po redu festival svečano će biti otvoren u petak, 7. septembra u 19h, nakon čega sledi kabare “Kako razumeti Srbe” Pozorišta na Terazijama.

Tokom prve festivalske večeri biće predstavljena izdavačka kuća “Grigorije Dijak” iz Podgorice, a biće obeleženo i 120 godina Srpske književne zadruge. Tim povodom govoriće Nina Novićević, Matija Bećković, Slobodan Rakitić, Dragan Lakićević, Saša Simonović i Srba Milin.

Dan kasnije, sa početkom u 18h, biće predstavljeno 6 knjiga različitih autora savremene srpske proza, a za svakog pisca biće odvojeno po pola sata.

Publici na Gradskom trgu, uz prisustvo pisaca, biće predstavljena dela “Kocka” Tamare Kučan, “Klovn” Branka Miloradovića, “Od reči do reči” i “Ispod sedmog neba” Jelice Greganović, “Top je bio vreo” i “Sibir” Vladimira Kecmanovića, “Bernardijeva soba” Vladimira Tišme i “Fusnota” Kornelija Bate Kovača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: