Prvi "Dečji dan" u NBS

Narodna biblioteka Srbije povodom početka nove školske godine organizuje danas prvi put "Dečji dan".

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

09:22

Default images

Od 11 do 19 sati biće održan program posvećen deci: kreativne radionice na kojima će najmlađi posetioci saznati kako su nastajale rukopisne knjige, o putu ćirilice kroz vekove, a stariji učenici će razrešavati i tajnopis, najavila je nacionalna biblioteka.

U programu će učestvovati istaknuti pisci, muzičari, ilustratori i glumci. Među njima su Vojislav Brajović, Ljubivoje Ršumović, Ivan Jevtović, Aleksandar Bugarin, Uroš Petrović, Dimitrije Golemović i Marija Bišof.

Umetnici će čitati bajke, recitovati pesme, razgovarati sa decom, upisivati nove članove Biblioteke, glumiti, crtati i organizovati mala takmičenja.
Talentovani učenici muzičkih škola održaće koncert na klaviru koji je posle dužeg perioda repariran.

U Narodnoj biblioteci ističu da će tim događajem svečano biti predstavljen novi stalni prostor za realizaciju programa "Dečja Narodna biblioteka Srbije" koji je otpočeti ove godine.

Cilj tog projekta je da se deca već od predškolskih dana formiraju na pravim vrednostima zasnovanim na znanju, kulturi, obrazovanju i informisanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: