Madlenianum na gostovanju Kini

Baletska predstava “Praznik ljubavi” u produkciji Opere i teatra Madlenianum nalazi se na turneji po Kini u trajanju od 17 dana, tokom koje se izvodi pet puta u tri grada, saopštio je danas taj teatar iz Zemuna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2012.

16:48

Default images

Ansambl ovog baleta u koreografiji Aleksandra Ilića otputovao je 22. avgusta, na poziv Ministarstva kulture NR Kine, a u organizaciji Kineske međunarodne asocijacije za kulturu.

Turneja je počela u gradu Daking na severu Kine, gde je 25. avgusta u dvorani Gradskog teatra sa 1200 mesta izvedena predstava “Praznik ljubavi”.

Nakon toga u Šangaju, u sali Daning teatra, 28. i 30. avgusta, izvode se dve predstave.

Turneja se nastavlja u Autonomnoj ujgurskoj provinciji Sikjang gde će u glavnom gradu provincije Urumčiju 3. i 4. septembra, u sali Sikjanškog narodnog pozorišta, ovaj balet biti izveden još dva puta.

Celo gostovanje je u okviru Kineskog međunarodnog festivala mladih, koji se održava u velikom broju gradova i čiji su programi pre svega namenjeni mladoj populaciji.

Balet rađen po romanu “Capsella bursa pastoris” Teodore Sujić premijeru je imao septembra 2011. godine na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

U ansamblu su baletski umetnici Tamara Pingović, Milan Rus, Ivana Kozomara, Smiljana Stokić, Ana Ivančević, Tijana Šebez, pijanistkinja Emilia Tairova i vokalni solista Aleksandra Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: