Priča o sajentologiji u Veneciji

Film "The Master" (Učitelj) američkog reditelja Pola Tomasa Andersona biće 18. film koji će se nadmetati za glavnu nagradu na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, saopštili su organizatori.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.08.2012.

20:50

Default images

Direktor festivala Alberto Barbera kazao je da će ovo ostvarenje, sa Filipom Sejmurom Hofmanom, Hoakinom Feniksom i Ejmi Adams u glavnim ulogama, biti premijerno prikazano 1. septembra.

Anderson, poznat po filmovima "Biće krvi", "Magnojija" i "Noći bugija", je 12. reditelj u takmičarskom delu čiji će film biti prvi put prikazan u Veneciji.

Organizatori festivala su naslove preostalih 17 filmova u zvaničnoj konkurenciji saopštili prošlog meseca. Nedavno je u Veneciji uvedena tradicija odloženog otkrivanja poslednjeg, "tajnog filma" u trci za Zlatnog lava.

Kako prenosi AP, 69. izdanje Mostre biće otvoreno 29. avgusta projekcijom političkog trilera indijske rediteljke Mire Nair "The Reluctant Fundamentalist".

Film “The Master“ je prošle nedelje u bioskopu "Aero" u Santa Moniki, imao svojevrsnu "iznenadnu svetsku premijeru“.

Naime, gledaoci su nakon projekcije Kjubrikovog filma "Isijavanje" (The Shining), za koji su bili kupili karte, zamoljeni da ostanu i da na "tajnoj" projekciji odgledaju najnoviji Andersonov film.

Film "The Master", sa Filipom Sejmurom Hofmanom, Hoakinom Finiksom i Ejmi Adams u glavnim ulogama, je priča o razočaranom naučniku i piscu koji odlučuje da osnuje sopstvenu religiju, a inspirisana je životom L. Rona Habarda, osnivača kontroverzne sajentološke crkve.

Film, koji bi u bioskope trebalo da stigne sredinom septembra, oduševio je ljude koji su ga videli na tajnoj projekciji na kojoj je prisustvovao i sam Anderson.

Podsećajući da je tokom celog leta bila na meti raznih napada i kritika, posebno povodom razvoda holivudskog para Kejti Holms i Toma Kruza, američki mediji očekuju da će se sajentološka crkva svim silama obrušiti na film koji je prikazuje u prilično lošem svetlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: