Film Veliki Getsbi odložen za 2013.

Baz Lurmanova 3D adaptacija knjige i filma "Veliki Getsbi" (The Great Gatsby) neće biti prikazana pre sledećeg leta saopšteno je iz Varnera.

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

16:22

Default images

Nova verzija "Velikog Getsbija" u kojem glavne uloge tumače Leonardo DiKaprijo, Keri Maligan, Tobi Megvajer i Isla Fišer, trebalo je premijerno da bude prikazana na Božić 2012. u SAD-u i dan posle u Velikoj Britaniji. Međutim, kompanija Varner Bros objavila je da se "film odlaže da bi privukao što veću publiku."

Odustajanje od prikazivanja filma, baziranog na romanu Skota Ficdžeralda, onemogućava ulazak u konkurenciju za Oskara sledeće godine.

Božićno prikazivanje filma bi ga stavilo u ravnopravnu poziciju sa drugim visoko očekivanim filmovima, kao što su "Jadnici", prvi deo "Hobit" trilogije i "Džek Ričer" u kome glumi Tom Kruz.

Letnje prikazivanje takođe umanjuje šanse za dobijanje nagrada za 2014. godinu. Filmski studiji najčešće puštaju u bioskope svoje najjače kandidate u decembru i januaru, jer je to vreme kada glasači na Akademiji dobijaju glasačke listiće.
Varner Bros nije dao nikakvo logično objašnjenje za odlaganje osim toga da žele da „ovaj jedinstveni film dostigne najveću moguću publiku”.
Međutim, dva neimenovana izbora bliska produkciji otkrila su da bi dodatno vreme omogućilo Lurmanu da usavrši 3D efekte i muziku.

„Na osnovu onoga što smo videli Lurmanov rad je iznad očekivanog”, izjavio je Dan Felman, predsednik Varner Bros kompanije.

Ficdžeraldov roman, "Veliki Getsbi", prikazuje američko društvo nakon Prvog svetskog rata, ispunjeno organizovanim kriminalom, prohibicijom i neobuzdanim materijalizmom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: