Spremite se za "Totalni opoziv"

Rimejk čuvenog filma iz 1990. godine "Totalni opoziv" u kome je glavnu ulogu tumačio Arnold Švarceneger, svoj bioskopski život u Srbiji počeće ponovo 9. avgusta, a u novoj verziji ovog akcionog hita glavnu ulogu tumači Kolin Farel.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2012.

13:39

Default images

Film "Totalni opoziv" sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi je kao i njegov prethodnik zasnovan na priči Filipa K. Dika koja govori o tankoj granici između stvarnosti i sećanja.

Pored Kolina Farela, koji tumači lik Daglasa Kvejda, glavne uloge tumače Džesika Bil i Kejt Bekinsejl.

Izbor za glumicu koja će tumačiti lik Lori Kvejd, pao je na Kejt Bekinsejl, koju je posebno privukao polaritet njene ličnosti: "Nikada ranije nisam igrala negativca, uvek sam bila zaštitnica reda i pravde. Kod ovog filma je sjajno to što nikada ne znate ko je na pravoj strani. Lori je sve vreme na ivici da izgubi kontrolu, što je veoma uzbudljivo."

Producenti Tobi Džef i Nil Moric su došli na ideju da snime rimejk filma "Totalni opoziv" kada su u knjižari naišli na antologiju priča Filipa K. Dika. „Smatrali smo da možemo da proširimo originalnu priču i osvežimo postojeće likove,“ izjavio je Moric. „Njegova priča je podjednako aktuelna danas kao i kada je prvi put objavljena tokom šezdesetih. Oduševljen sam idejom da ljudima možete da ugradite sećanja, i da kada se probude, imaju osećaj da su stvarno sve to proživeli. Takav scenario otvara gomilu pitanja: Šta je stvarnost, a šta sećanje? Kako da znamo šta se zaista dogodilo u prošlosti?“



Len Vajsman je upravo zbog koncepta ugrađenih uspomena želeo da snimi mešavinu psihološkog trilera i akcionog spektakla smeštenog u daleku budućnost. Umesto da se radnja odvija na Marsu, kao u originalnom filmu, Vajsman je zadržao likove na Zemlji, gde dominiraju dve nacije: Ujedinjena federacija Britanije i Kolonija.

Kolin Farel je o ulozi u filmu rekao: „Ovo je prepoznatljiva priča, o čoveku koji je nezadovoljan svojim životom i ima žarku želju da ga promeni. Međutim, on se gubi i kroz čitav film pokušava da uspostavi ravnotežu između razuma i emocija i da otkrije ko je pravi Kvejd. Ova uloga pokreće pitanja identiteta, ega i super-ega, međuljudskih odnosa, što predstavlja zanimljivu psihološku igru.“

Druga važna ženska uloga poverena je Džesiki Bil: „Dag se ne seća Meline, niti strasti koja je postojala između njih. Len, Kolin i ja smo se često sastajali nakon snimanja i razgovarali o likovima. Stalno su nam navirala nova pitanja i teorije,“ objašnjava Džesika Bil.

U ulozi bezobzirnog kancelara Kohejgena našao se trostruki dobitnik Emi nagrade Brajan Krenston: „Kohejgen je posebno intrigantan junak, jer ima nezajažljivi poriv za vlašću. Sa druge strane, blagonaklon je prema Dagu, pa sam želeo da ga prikažem kao očinsku figuru ili pak buntovnog tinejdžera kome je potrebna pažnja.“

Nakon premijere 9. avgusta film "Totalni opoziv" će se naći i na redovnom bioskopskom repertoaru u više sala u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: