Festival „East – West“ i u Trebinju

Prvi festival evropskog filma „East – West“ (Istok – zapad) biće održan od 6. do 11. avgusta ove godine u Domu kulture u Trebinju.

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2012.

18:45

Default images

U okviru festivala biće prikazano 11 filmova, koji su tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, punili bioskopsku dvoranu na „bratskom” festivalu „East - West“ u Beogradu, navode organizatori.

Uspešan koncept prikazivanja kvalitetnih filmova, koji tretiraju društvene fenomene, podjednako prisutne u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, nameću ideju da sledeće festivalsko izdanje (2013) u Beogradu i Trebinju, integrišu u jedinstveni festival.

Festival u Trebinju, 6. avgusta od 21 sat otvoriće film „Ciganska duša“ sniman u koprodukciji Austrije i Indije.

Radnja filma prati S čuvenog austrijskog gitaristu Harija Stojka koji, spreman da otkrije korene ciganske muzike, odlazi na putovanje u Radžastan, Indija, da upozna lokalne muzičare i da svira sa njima. Tu nailazi na nekoliko umetnika koji koriste najoriginalnije instrumente, i koji su uvek spremni da podele radost sviranja.

U okviru Trebinjskih ljetnih svečanosti, festival organizuje Centar za informisanje i kulturu Trebinje u saradnji sa Tangram Centrom iz Beograda i Alpe Adria Culture Network, a pokrovitelj je grad Trebinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: