Zašto se vole Stalone i "Švarci"?

Zvezde akcionih filmova Arnold Švarceneger i Silvester Stalone decenijama su želeli da sarađuju, ali se to nije dogodilo sve dok se nisu našli u frizerskom salonu, nakon čega je usledio njihov prvi zajednički projekat - "Plaćenici" (Expendables) iz 2010.

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2012.

12:29

Default images

Glavni glumci u filmovima "Roki" i "Terminator" razgovarali su o saradnji prethodnih 20 godina, ali nisu uspevali da pronađu odgovarajući scenario u trenucima kada su obojica bili slobodni od drugih obaveza, objasnio je Švarceneger.

"Uvek je postojala neka prepreka. Scenario nije bio dobar ili studio nije bio zainteresovan u meri u kojoj smo mi bili. Jednostavno se to nije desilo", objasnio je Švarceneger na sastanku Asocijacije televizijskih kritičara.

"Jednog dana sedeo sam kod svog frizera i Stalone mi je prišao i rekao: Čoveče, bilo bi super ako bi mogao nešto malo da uradiš u mom filmu 'Plaćenici'", ispričao je 65-godišnji glumac.

U to vreme Švarceneger je bio guverner Kalifornije i pauzirao je u svojoj karijeri u akcionim filmovima. Složio se odmah da odradi nekoliko sati za film "Plaćenici" vikendima, kako mu to ne bi oduzimalo vreme potrebno za guvernerske dužnosti i rekao da će to uraditi besplatno.

Film se u bioskopima pojavio 2010, a kako je kratka sekvenca sa Švarcenegerom dobro primljena kod publike, Stalone ga je angažovao i za nastavak -"Plaćenici 2", koji u bioskope stiže sredinom avgusta.

Njihov novi projekat usledio je nakon što je Stalone rekao producentu filma "The Tomb" da ne želi da snima ukoliko i Švarceneger nije uključen.

Bivšem guverneru scenario se dopao i on se priključio ekipi, a "The Tomb" je jedan do pet filmova u kojima igra Švarceneger, a koji tek treba da se pojave.

I dok se pojedini šale kako su se njih dvojica zaljubili jedan u drugog, Švarceneger kaže da nemaju u planu nove zajedničke filmove. Iapk je dodao da je siguran da će "Plaćenici 2" biti hit i da će onda Stalone verovatno opet doći i tražiti od njega da bude i u sledećem filmu.

Švarceneger se, nakon političke karijere, vraća filmu i u kratkom dokumentarcu "Arnold''s Blueprint" koji je fokusiran na njegovu službu u austrijskoj vojsci.

Slavni glumac je rekao da mu je vreme provedeno u vojsci dok je bio tinejdžer pomoglo da oblikuje svoju buduću karijeru u bodibildingu, glumi i politici. "Priča filma je o prevazilaženju prepreka", dodao je.

Švarceneger je osvajao titule na takmičenjima u bodibildingu, a sport mu je poslužio i kao odskočna daska za karijeru akcionog heroja.

"Imao sam jasnu viziju kojim putem želim da se krećem, a lekcije koje naučite u sportu, možete primenjivati u svim sferama tokom čitavog života", istakao je on.

Dokumentarac "Arnold''s Blueprint" imaće premijeru 26. septembra na sajtu Grantland.com mreže ESPN, kao deo serijala "30 for 30 Shorts".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: