Predstavljena "50 nijansi - Siva"

Pod krošnjama drveća bašte kluba ''Central Park'', u četvrtak uveče (26. 7) održana je promocija prvog romana erotske trilogije pod nazivom ''Pedeset nijansi - Siva'' E. L. Džejms u izdanju ''Lagune''.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

22:42

Default images

O romanu, koji predstavlja književnu senzaciju godine i nastavlja da obara rekorde prodaje, govorili su novinarka Olivera Kovačević, glumica Milica Milša, psihijatar dr Danijela Tiosavljević i glavni i odgovorni urednik magazina ''Plejboj'' Igor Karanov.

Operativni direktor ''Lagune'' Žarko Jokanović je na početku promocije rekao da je knjiga ''Pedeset nijansi - Siva'' deo trilogije i da će druga knjiga ''Pedeset nijansi - Mračnija'' biti u prodaji 28. avgusta, dok će se treći deo romana ''Oslobođeni'' naći u prodaji 30. septembra.

Milša je rekla da će se onima koji vole Eriku Jong ili Čarlsa Bukovskog sigurno ovaj roman svideti i da mogu videti kako se danas piše o seksu.
Tiosavljevićeva je istakla da prema njenom shvatanju knjiga govori manje o emocionlnosti, a više o seksualnosti i da je ona zapravo ''značajani spoj lepog, ružnog i korisnog''.

Ona je rekla da knjiga govori o razvoju i spoznaji seksualnosti i onoj drugoj strani normalnosti koja se naziva ''seksualnom abnormalnošću''.

Tiosavljevićeva je objasnila da potpisivanje papira da neko pristaje da bude potčinjen, kao što to radi glavni lik u romanu, studentkinja Anastazija Stil, mora da se dogodi kako bi mazohista znao šta će da doživi ili će imati konstantni strah.

Ona je primetila da zaljubljenost potvrđuje da je to najjači motiv stupanja u neki odnos, ali nije dovoljna da izbriše razlike kod partnera i da se ono što je abnormalno i normalno na kraju moraju razići.

Kovačevićeva je rekla da je taj roman pobuna društva u kome živimo.
''Svi smo mi deo neke grupe i svakom ljudskom biću je jako važno šta grupa o njemu misli, a ovaj roman je pobuna protiv društva i zato izaziva pažnju javnosti'', zaključila je ona.

Recenziju romana možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: