„Pasuljčić Mika – Let do plaže“

Slikovnica „Pasuljčić Mika – Let do plaže“, kao druga knjiga iz serijala „Pasuljčić Mika“, posle prve knjige „Zagolicaću te!“, pravi je letnji dečiji bestseler iz pera Mari Kirijaku.

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

15:11

Default images

I ova knjiga je namenjena deci od 3 do 6 godina, koja priču „Let do plaže“ mogu da slušaju u izvođenju glumaca na audio CD-u dok listaju knjigu, i tako mogu da uče slova. Vrlo uspele ilustracije koje prate ovu priču ponovo je uradila Lida Varvarusi, dobitnica međunarodne nagrade Fondacije za dečju literaturu jugoistočne Evrope.

Priča „Let do plaže“ prati dogodovštine Pasuljčića Mike na putu do plaže, do koje on dolazi na leđima svog prijatelja galeba Galeta. Plemenita devojčica Nada, koja brine o njemu, posle brojnih opasnih avantura koje Mika doživljava na tom putu ipak uspeva da ga spase od ježa, rakova, morske trave i talasa, i ponovo mu pruža sigurnost, ljubav i topli dom.

Mari Kirijaku već godinama se bavi dobrotvornim radom, brigom o deci i nemoćnima. Ona svakodnevno na televiziji vodi društveno angažovanu emisiju pod nazivom „S LJUBAVLJU“, koja prati rad dobrotvornih organizacija, asocijacija i tela, a bavi se i ključnim problemima društva, nudeći rešenja i predloge za rešavanje tih problema.
Pokrenula je i akciju „KUTIJA S LJUBAVLJU“, u okviru koje se prikupljaju dobrovoljni prilozi u vidu odeće i neophodnih potrepština za pomoć deci i ljudima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji širom Grčke i u inostranstvu. Za svoj humanitarni rad nagrađena je sa mnogo priznanja - Evropski parlament u Strazburu dodelio joj je Zlatnu evropsku medalju za volontiranje 2008. godine, Zlatnu medalju za humanitarni rad dodelila joj je Međunarodna organizacija Αlbert Schweitzer, Nagradu za vrednosti volontiranja dobila je od Ministarstva zdravlja i socijalne solidarnosti Grčke, a kao idol mladih, od Evropskog saveta za mlade dobila je nagradu za društveni doprinos i volonterski pokret.

Aktivno je učestvovala i bila nagrađivana za pružanje podrške desetinama dobrotvornih asocijacija i nevladinih organizacija.

Slikovnica „Pasuljčić Mika – Let do plaže!“ druga je knjiga iz njenog serijala slikovnica za decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: