Lavirint od 250.000 knjiga

Veliki lavirint, sačinjen isključivo od knjiga, biće uskoro postavljen u britanskoj prestonici u okviru Londonskog festivala 2012. koji se održava paralelno sa Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

19:17

Default images

Impresivna skulptura u obliku lavirinta biće instalirana u Sautbenk centru, jednom od vodećih evropskih centara umetnosti. Delo je brazilskih umetnika Markosa Saboje i Gvaltera Pupa ali će ga „graditi" volonteri koristeći oko 250.000 knjiga.

Očekuje se da na površini od blizu 500 kvadratnih metara nikne lavirint čiji će zidovi biti visoki oko 4 m i koji će kriti razna iznenađenja.

Na malim ekranima, instaliranim duž čitave konstrukcije, biće emitovane umetničke slike i citati iz knjiga. Razni autori će čitati delove iz svojih knjiga „udahnjujući život projektu preko usmene tradicije”.

Umetnici se nadaju da će posetioci otkriti nove teksture, slike i emocije dok budu bukvalno uronjeni u svet od knjiga.

Na kraju izložbe, svako će moći da ponese kući knjigu po izboru.

Instalacija aMAZEme je već bila izvedena u Rio de Žaneiru, ali u manjem obimu.

Projekat u Londonu biće dostupan publici od 31. jula do 26. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: