Erika Badu uzdrmala Petrovaradin

Nastup Erike Badu noćas je iz temelja potresao zidine Petrovaradinske tvrđave, a u njenom koncertu, koji je počeo oko 25 minuta posle ponoći, na Mejn stejdžu uživalo je više od 25.000 posetilaca Egzita.

Izvor: Tanjug, EXIT

Nedelja, 15.07.2012.

08:48

Default images

Ova "kraljica soula" iz Dalasa, dobitnica četiri "Gremija", poznata po autentičnom vokalu i ekscentričnom izgledu, hitovima "Love of my life", "On &On", "Bag Lady", "Window Seat", "Tayron", u ritmu afričkih bitova, američkog bluza, džeza i fanka, raspoloženje u publici podigla je do maksimuma.

Da atmosfera na glavnoj festivalskoj bini bude usijana i pre Erikinog nastupa doprineli su Suicidal Tendencies i zvezda britanskog repa Plan B, čiji je hit "Ill Manors" ugledni "Gardijan" svojevremeno proglasio najvažnijom mejnstrim protestnom pesmom godinama unazad. Zahvaljujući toj numeri ovaj reprer je postao idol nove radničke klase ne samo u Britaniji nego i u celom svetu.
Rili Hotin (Irma Puškreviæ / EXIT Photo Team)

Mt:s Dance Arena je još jednom pokazala da je jedan od najboljih podijuma za ples u ovom delu sveta. Nakon fenomenalnih Azari & III, nastupila je francuska cica-maca elektronske scene, Mis Kitin, a Riči Hotin je svojim beskompromisnim setom najavio jutro, nakon čega je, u nešto komercijalnijem tonu, zabavu preuzeo Klod fon Strouk.

Jelen Fusion binu prodrmao je nastup Hatebreed a domaće snage predvodio je "Električni orgazam", koji je pored čuvenih hitova promovisao novi album.

Na Explosive stageu briljirao je nemački bend Sodom koji je u potpunosti napunio prostor ispred bine, zbog čega su svi prolazi na Explosive morali da budu zatvoreni. Osim Sodom-a, odličnu svirku su imali i mađarski bend "Farcry" i slovenački "Sarcasm".

Priliku da se opuste imali su i novinari akreditovani za praćenje Egzita jer je za njih JDX Backstage priredio koktel na kome je svoje muzičko umeće demonstrirao bend "JDX supergrupa" koji čine Sergej Trifunović, Katarina Žutić, Ida Lolobriđida, Bojana Vunturišević, Andrijana Belović i Petar Rudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: