Arcade Fire: novi album stiže 2013.

Poruka objavljena na Twitter nalogu benda otkriva da će Vin Batler (Win Butler) i kompanija sledeće godine izdati novi album, prvi nakon „The Suburbs” iz 2010.

Izvor: B92

Subota, 14.07.2012.

12:36

Default images

Poruka je glasila: „Najnovija vest! Novi Arcade Fire album izlazi sledeće godine, potvrdila je izdavačka kuća Mercury Records. Međutim, tačan datum izlaska i naziv albuma biće objavljeni kasnije.”

Početkom ove godine kanadski bend je postavio online novu numeru „Abraham’s Daughter”, korišćenu u filmu „Igre gladi” (Hunger Games). U filmu se može čuti još jedna nova pesma, „Horn Of Plenty”, čiji su autori članovi benda Vin Batler i Redžin Šasanj (Regine Chassagne).

 


Arcade Fire objavio je debi album „Funeral” 2004, a nakon toga i „Neon Bible” 2007. Međutim, najveće pohvale kritičara dobila je treća ploča, „The Suburbs” iz avgusta 2010. koja je osvojila nagrade Shockwaves NME za najbolji album i Polaris Music Prize za 2011 (kanadski ekvivalent britanskoj nagradi Mercury Music).

Bend je nastupio su na Exitu 2011. godine.

Ovde možete pročitati intervju sa bubnjarem Džeremijem Garom (Jeremy Gara), koji je tom prilikom dao za B92.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: