Kit Ričards: „Imali smo par proba”

Gitarista The Rolling Stones-a izjavio je da se bend „okupio na par proba” u godini u kojoj slavi pet decenija postojanja.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

19:57

Default images

Već nekoliko godina kruže glasine o turneji u čast zlatne godišnjice, ali Ričards nije želeo da otkriva da li će kvartet ponovo nastupati u javnosti.

„Radovi su u toku i mislim da će se to definitivno desiti, ali još ne mogu da kažem kada", izjavio je u razgovoru sa urednikom BBC-ja Vilom Gompercom dan pred 50. rođendan benda.

„Razrađujemo ideju i imali smo par proba - osećaj je bio tako dobar prilikom ponovnog okupljanja”.

Prvu svirku The Rolling Stones je održao 12. jula 1962. u londonskom klubu Marquee a 12 meseci kasnije objavio je prvi hit, obradu pesme „Come On” Čaka Berija.

Tim povodom u četvrtak (12. jula) u londonskom Somerset hausu biće otvorena izložba fotografija posvećena dugoj karijeri benda.

Govoreći o slikama sa koncerata i iz studija, Ričards je priznao da se osetio „uvrnuto” prisećajući se početaka grupe.

„Zadivljujuće je. Za većinu slika sam pomislio, ‘gde je bio fotograf’? Ne sećam se da nas je neko uopšte fotorgafisao”.

On je dodao da bi voleo da bend traje što je moguće duže. „Još ima života u tom matorom psu - umrećemo graciozno, elegantno istrošeni.

Nekad se pitate zašto ovo radite, ali izuzev nekoliko momenata, bila je to neverovatna avantura”.

Poslednja turneja Stonesa, A Bigger Bang, trajala je dve godine. Nakon koncerata u 32 zemlje, kojima je prisustvovalo 4,5 miliona ljudi, okončana je u Londonu 2007.

Sa zaradom od prodaje karta od 558 miliona dolara, bila je to svojevremeno najunosnija turneja svih vremena, dok je prošle godine nije nadmašila turneja 360 irskog benda U2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: