Počinje obnova ''Starog sajmišta''

Posle višedecenijskog tavorenja u korovu i zamršenim imovinsko-pravnim odnosima, spomen kompleks "Staro sajmište" konačno je dočekao svoj red za rekonstrukciju.

Izvor: STB, SEEcult.org

Ponedeljak, 11.06.2012.

14:25

Default images

Centralna kula i dva paviljona - italijanski i češki donošenjem novog Zakona o javnoj svojini postali su vlasništvo grada Beograda i upravo njihovom obnovom počinje rekonstrukcija Starog sajmišta, saznaje Studio B.

Radovi na centralnoj kuli trebalo bi da počne sledeće godine, a kada bude završena, ona će za posetioce biti mesto sećanja, obrazovanja, istraživanja i bogate dokumentacije.
To bi, očekuju u gradu, trebalo da bude tek začetak budućeg memorijalnog kompleksa koji će, plan je, obuhvatiti čitavo sajmište.

Član Gradskog veća Željko Ožegović najavio je da će Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda završiti projekat, a potom će biti raspisan tender za izvođenje radova.

Staro sajmište je 1987. godine proglašeno spomenikom visokog arhitektonskog, umetničkog, memorijalnog i kulturnog značaja za Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: