BG nedelja dizajna privedena kraju

Sedma po redu Beogradska nedelja dizajna zatvara se večeras u Narodnoj biblioteci Srbije.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.06.2012.

13:12

Default images

Biće to prilika da Beogradska nedelja dizajna zahvali upravniku te institucije Dejanu Ristiću na gostoprimstvu. Ujedno, tim Narodne biblioteke Srbije imaće priliku da na koktelu lično pozdravi međunarodne kreativce 21. veka, goste Beogradske nedelje dizajna.

Za nedelju dana trajanja, ova manifestacija je generisala kreativni potencijal ne samo Beograda, već cele Srbije, a učesnicima je pružena priliku da na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji “Sloboda na kvadrat”, koja će biti održana još samo danas, da čuju iskustva i predavanja najvećih svetskih kreativnih umova iz te oblasti.

Tokom trodnevne konferencije, zahvaljujući podršci stranih kulturnih centara i ambasada u Srbiji predavanja je održalo oko 28 vodećih kreativaca iz više od 20 zemalja širom sveta, koji su predstavili svoj rad.
Foto: Beta
Osim toga, svi ljubitelji modernog dizajna bili su u prilici da vide izložbe u NBS-u u okviru projekta “Dizajn park”, koje su pretvorile na senzacionalan način celu nacionalnu biblioteku u izložbeni prostor svetskog dizajna.

Ove godine obezbežen je i video prenos dešavanja sa Beogradske nedelje dizajna i to preko najvažnijeg časopisa na svetu za kreativne industrije “Wallpaper.com”.

Iako je zvanično BND počela 4. juna, dan pre je ova manifestacija pretpremijerno otvorena projektom "100% Future Serbia" u okviru kojeg je više od 100 mladih talentovanih kreativaca predstavilo svoje radove u izlozima u centru Beograda - od Kalemegdana do Slavije, u ulici Strahinjića Bana i na Bulevaru.

O SVIM DEŠAVANJIMA U OKVIRU BEOGRADSKE NEDELJE DIZAJNA ČITAJTE OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: