"Bekstvo u prirodu 3" je 9. juna

B.A.U.K. (Baza alternativne umetnosti i kulture) u saradnji sa GO Pantelej, gradom Nišem i Apatinskom pivarom i BECKS-om već treću godinu zaredom organizuje manifestaciju “Bekstvo u prirodu”. Ove godine skup je zakazan za 9. jun (od 16 do 06h) na Kameničkom Visu, uz slobodan ulaz. Preko 6500 ljudi prošle godine "pobeglo je u prirodu", a manifestacija je deo akcije Očistimo Srbiju i Niš.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

16:35

Default images

"Bekstvo u prirodu je celodnevna manifestacija, multimedijalnog karaktera koja ima za cilj edukaciju i podizanje ekološke svesti a sve kroz interaktivan rad i zabavu. Tog dana se u prirodi organizuju interaktivne radionice, debate, prezentacije a sve je propraćeno kvalitetnim celodnevnim muzičkim programom. Ovaj koncept se pokazao kao jako uspešan, broj posetilaca raste iz godine u godinu, a pridružuju nam se i novi partneri, što pokazuje da radimo ispravnu stvar."

"Tendencija je da manifestaciju činimo sve boljom i raznovrsnijom.  Od ove godine manifestacija „Bekstvo u prirodu“ je deo kalendara gradskih kulturnih manifestacija. Vrednosti koje promovišemo prepoznale su mnoge organizacije i gradske strukture tako da imamo jako nesebičnu pomoć naših prijatelja iz opštine Pantelej, grada Niša, Apatinske pivare,  Turističke organizacije grada, Vojne bolnice, JKP Medijana, nevladinih organizacija i institucija, medija."

"Sa ciljem da pokažemo da se sa malo želje i dobre organizacije puno može postići, što je veoma jasna i potrebna poruka mladim ljudima u Srbiji kao organizatori pozivamo Vas da i ove godine budete deo Bekstva i da zajedno pokažemo da ekologija nije bauk. Bekstvo u prirodu 3.0 ” održaće se 9. juna na Kameničkom Visu sa početkom u 16h. Tokom dana i večeri posetioci će imati priliku da pokažu svoju kreativnost, demonstriraju svoje sposobnosti, uzivaju u različitim ritmovima. Imaće priliku da pobegnu u prirodu i budu deo nje. Jer kultura nije bauk, mi smo bauk!"

B.A.U.K. - nelogično logična celina
Spajanje nespojivih umetnika, drugačijih principa i različitih znanja u smislenu i dobro organizovanu celinu. Kreiranje multimedijalnih manifestacija sa novim organizacionim standardima i jasnim društvenim porukama. Umetnost u obliku koji eksploatiše potencijale moderne tehnologije… muzika koju generišu iste.  B.A.U.K. u osnovnoj postavci, čini devetoro prijatelja/umetnika, koji stvaraju pre svega u oblasti muzike ali se u širem konceptu okreću i dodiruju sa drugim granama  savremene umetnosti.



DNEVNI PROGRAM
BEKSTVO U BUDUĆNOST - Zavirite u svet najvećeg svetskog naučnika!
(Projekat katedre za računarsvo Elektronskog fakulteta iz Niša i muzeja Nikole Tesle)
Virtuelna šetnja kroz Teslinu laboratoriju na Long Ajlendu pružiće vam priliku da zavirite u svet najvećeg srpskog naučnika. Da izbliza vidite neke od čuvenih Teslinih patenata i doživite prošlost kroz prizmu budućnosti.
Ovo je prvi u svetu trodimenzionalni model Tesline laboratorije, izrađen prema originalnim fotografijama i nacrtima a sve zahvaljujući timu inženjera sa Elektronskog fakulteta iz Niša predvođenih profesorom Vladanom Vučkovićem.

T.E.C. 3001 - Isprobajte prvu srpsku xbox igricu, sakupite što više baterija i osvojite nagrade.
(Promocija prve srpske xbox igrice razvijene u Nišu, Tesla Energy Collector)  T.E.C. 3001 (Tesla Energy Collector) je arkadna video igra za XBOX 360. Kao robot zarobljen u virtualnoj stvarnosti, prelazeći različite prepreke, igrač sakuplja energiju kako bi prešao na sledeći nivo. Igra predstavlja remek delo u grafičkom pogledu a muzička podloga dodatno pospešuje atmosferu i igrljivost. Za realizaciju ovog projekta zadužen je Niški tim pod nazivom Phoenix Game Studio. Izazivamo prave igrače da probaju T.E.C. 3001!
PC verziju T.E.C. 3001 možete naći preko www.onlive.com servisa.

ZOX UNIVERSE - budite najbolji Zox alien!
(Jedna od prvih multiplejer igara za pc razvijenih u Nišu)
Oprobajte svoje gejmerske sposobnosi. Borite se  u svemirskoj areni, eliminišite protivnike i postanite najjači Zox u univerzumu!  Snaga, preciznost, odlučnost su karakteristike najboljeg Zoxa.

PROJEKAT DRVO - umetnički projekat izrade drveta od reciklažnih materijala, zasnovan na dizajnu mladih artihekata i grafičkih dizajnera iz Niša.
Projekat drvo je umetnička radionica u okviru koje će, prema dizajnu mladih arhitekata i grafičkih dizajnera, na Kameničkom Visu biti “zasađeno” drvo izrađeno od reciklažnih materijala. Cilj ove radionice je ukazivanje na različite mogućnosti upotrebe reciklažnih materijala,  podizanje svesti o očuvanju životne sredine, kreiranje drugačijeg umetničkog izraza koji šalje jasnu poruku o žnačaju žaštite životne sredine.

VEČERNJI PROGRAM
EDDIE RICHARDS / UK,
MKDSL / Bg
LALE / Bg
RAHMANEE / Bg
FILIP MOTOVUNSKI / Hrvatska
VJ WITNESS / Bg
+ Bauk djs ( SHAJNI D, CTRL, H!, KALSON, GROOYAH, MAX, MLV)

PREVOZ AUTOBUSOM:
15:30; besplatan prevoz
16:30; besplatan prevoz (javite se što pre kako bi rezervisali svoje mesto u besplatnim terminima)
17:30; karta 100 din
18:30; karta 100 din
19:30; karta 100 din
20:30; karta 100 din
Informacije i rezervacije za bus prevoz: 063 743 93 58
BROJ MESTA OGRANIČEN (*Rezervaciju možete izvršiti samo za prevoz autobusom. Rezervaciju morate potvrditi prijavljivanjem na parkingu, najkasnije deset minuta pre polaska)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: