Gossip: Inspiriše nas Abba

Bet Dito, pevačica sastava “Gossip”, otkrila je u intervjuu objavljenom 6. maja da je najveća inspiracija benda tokom rada na novom albumu bila čuvena švedska grupa “Abba”.

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

13:20

Default images

“Gossip” će peti studijski album “A Joyful Noise” zvanično objaviti 14. maja, pa je Dito tim povodom dala intervju britanskom listu “Obzerver”. Ona je priznala da je album inspirisan mizikom koju je stvarala “Abba”, dodajući da je nju posebno fasciniralo to što u njihovim pesmama uopšte nema nikakve surovosti.

“Meni je to neverovatno! U ovom trenutku sam zaista opčinjena njihovom muzikom jer to inače nije vrsta muzike koju slušam. Nikada ranije nisu okupirali toliko moju pažnju”, priznala je Dito.

Veći deo albuma producirao je Brajan Hidžins, koji je ranije sarađivao sa Kajli Minog i sastavima “Pet Shop Boys” i “Girls Aloud”. Na nekoliko pesama kao saradnik se pojavljuje i Mark Ronson a o toj saradnji Dito kaže:

“Jedna od najvažnijih stvari koje nas vežu jeste ljubav prema moćnim glasovima, crkvenim glasovima. On obožava kantri muziku, što je meni veoma važno kada su u pitanju stvari koje volim, jer je za mene kantri na prvom mestu, ispred panka i hip hopa.”

“Gossip” se nalazi na listi izvođača koji nastupaju na ovogodišnjem Exit festivalu, kada će osim starijih, izvesti i pesme sa novog albuma “A Joyful Noise”. Prvi singl koji najavljuje album, “Perfect World” trenutno se nalazi na vrhu liste singlova radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: