Srpski džez, bre!

Predstavljanje multimedijalnog projekta “Serbian jazz, bre!”, kroz izložbu fotografija, promociju monografije i koncert, održaće se 11. aprila (20:30h) u Domu omladine Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2012.

18:32

Default images

Reč je o projekatu umetničkog fotografa Ivana Grlića, koji je nastao iz ideje da se prikaže i aktivno promoviše srpska kultura i umetnost, otelovljena u ličnostima kompozitora i interpretatora savremene srpske džez scene. Kao rezultat rada nastala je jedinstvena antologija ovovremenog džeza u Srbiji.

“Serbian jazz, bre!” obuhvata izložbu portreta koja se sastoji od dvesta fotogarafija. One prikazuju devedesetak najznačajnijih lišnosti srpskog džeza.

“Birao sam modele na osnovu činjenice da je reč o ljudima koji su karakteristični kao stvaraoci i kao ličnosti, nastojeći da njihovu ličnu energiju, ekspresiju i harizmu ovekovečim”, kazao je autor. “Pokušao sam da prikažem najširoj publici iskre u očima koje vidim kod njih, a koje su nastale kao posledica dugogodišnjeg bavljenja muzikom i zadovoljstva koje proizilazi iz toga.”

Više fotografija koje će biti izložene u okviru izložbe možete pogledati u našoj GALERIJI.
Tom prilikom biće predstavljena ekskluzivna dvojezična foto-monografija u izdanju “Službenog glasnika”. Reč je o autentičnoj džez antologiji koja je obuhvatila sedam generacija umetnika, sa fotografijama kako doajena, tako i aktuelnih mladih muzičara.

Autori uvodnih tekstova su džez kritičari i hroničari, Svetolik Jakovljević i Vojislav Pantić.

Događaj će upotpuniti džez koncert, jedinstvena revija srpskih džezera. Na jednom mestu nastupiće više od pedeset izvođača, sedam pevačica, petnaest kompletnih džez orkestara i brojni gosti.

Nakon beogradske premijere, projekat započinje turneju po džez festvalima Srbije, već na subotičkim džez festivalu Jazzik koji se održava 27. aprila. Slede festivali u Zrenjaninu, Kraljevu, Nišu i Valjevu kao i gostovanja u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: