Završen I Snow Kop festival

Na Kopaniku je sjajnim nastupom svetske zvezde DJ Fresh, završen prvi Snow Kop festival, nesvakidašnji spoj sporta i zabave na snegu. Posećenost turističkog centra bila je rekordna, a samo tokom vikenda na Kopaoniku je bilo oko pet hiljada skijaša.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

16:10

Default images

Muzički program u okviru koga je nastupilo preko sto domaćih i stranih izvođača, obeležila su neka od sjajnih muzičkih imena poput Freestylers, Basement Jaxx, Ms Dynamite, Junior Jack i DJ Fresh. Snow Kop festival organizuju EXIT tim, osnivač EXIT festivala i MK Mountain Resort, lider planinskog turizma na Balkanu, uz podršku JP Skijališta Srbije i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Republike Srbije.

Organizatori su zadovoljni uspehom prvog Snow Kop festivala i najvaljuju još sdražajniji za narednu godinu.

- Srbija je sa letnjim festivalima lider u Evropi, a sa Snow Kop-om smo uspeli da festivalsku sezonu u našoj zemlji produžimo i na zimu, gde se Snow Kop već u prvoj godini etablirao kao najveći festival tog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Povratne reakcije publike i izvođača su fantastične, i svi se slažu da Snow Kop ima ogroman potencijal za dalji rast. Poseta za sedam dana festivala je bila više od deset hiljada gostiju, što znači da je u proseku, festival ispratilo više od dve hiljade gostiju dnevno. Poređenja radi, najveći svetski zimski muzički festival Snowbombing, koji se održava u Austriji, dnevno poseti oko tri-pet hiljada gostiju, što potvrđuje da smo već u prvoj godini etablirali Kopaonik kao sedište jednog od najvećih evropskih zimskih festivala, što predstavlja neverovatan uspeh - objasnio je Dušan Kovačević, jedan od osnivača Exita.

Kopaonik se poslednje dve godine pokazao kao pobednik planinskog turizma u Srbiji i regionu.
- Kada uporedimo 2011. godinu, u ovom periodu je turistički centar Kopaonik praktično bio zatvoren, jedino je radio hotel Grand. Međutim, ovih dana situacija je bila sasvim drugačija. Na Kopaoniku je bilo sve prepuno skijaša, a tome je svakako pored lepog vremen i snega, ovolikom interesovanju doprineo i muzički festival. Stoga možemo reći da smo izuzetno zadovoljni kako je protekao prvi Snow Kop festival na Kopaoniku, i trudićemo se da od istog izgradimo poznati brend svetskog nivoa - istakako je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta, dodajući da je u renoviranje hotelskog kompleksa MK Mountain Resort, do sada uloženo petnaest miliona evra, a tokom 2012. godine, očekuju se i nove investicije od oko tri miliona evra. Već za letnju sezonu planirane su dodatne brojne sportsko-rekreativne aktivnosti, među kojima je i otvraranje Bajk parka, jedinstvenog u Srbiji.

Skijališta Srbije su u velikoj meri doprinela organizaciji Snow Kop festivala, posebno sportskog dela programa.

- U susret festivalu, otvorili smo prvi snowboard park u Srbiji i maksimalno obezbedili uslove da se sportske aktivnosti i zabava na snegu održe na najvišem nivou. Na samom kraju sezone, broj skijaša je višestruko veći nego prošle godine i samim tim smo zadovoljni uticajem koji je ovaj događaj imao na produžetak skijaške sezone - dodao je Predrag Milanović, JP Skijališta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: