Džejms Bond se vraća kući

Fondacija Ijana Fleminga potpisala je sa izdavačkom kućom "Random House" desetogodišnji ugovor prema kome će ova kuća objaviti sve knjige o Džejmsu Bondu u štampanom i elektronskom formatu.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.03.2012.

15:21

Default images

Randomova kompanija "Vintage" dobila je prava na Flemingovih 14 knjiga o Bondu kao i dva naslova koji nisu fikcija, vrativši tako Bonda "kući" pošto je prvi roman o tajnom agentu 007 "Kazino Rojal" Džonatan Kejp objavio 1953. godine u ćerki firmi kompanije "Vintage".

Romani o Bondu među najtraženijima su u svetu izdavača i u svetu se proda više od 100 miliona primeraka, zahvaljujući i uspešnoj filmskoj franšizi.

Skok prodaje romana očekuje se ove godine kada prvi film o Bondu "Doktor No" proslavlja 50 rođendan, a krajem godine se očekuje i novi film "Skyfall" u kome će ulogu Bonda ponovo igrati Danijel Krejg.

"Oduševljeni smo što smo ponovo ujedinili Džejmsa Bonda i njegovog originalnog izdavača", rekla je Korni Tarner iz Fondacije Fleming zadužena za saradnju sa izdavačima. "Novi dogovor, koji podrazumeva i štampana i e-izdanja, predstavlja značajnu promenu za Ijana Fleminga i njegov rad".

Kompanija "Vintage" ima ekskluzivna prava na romane o Bondu na engleskom jeziku, uz izuzetak SAD i Kanade. Knjige će početi da se objavljuju na leto u broširanom izdanju, u bilbioteci "Klasici" i kao e-knjige.

Do sada, romane o Džejmsu Bondu objavljivao je "Penguin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: