"Parada" sa titlom u bioskopima

Film „Parada“ Srđana Dragojevića prikazivaće se sa srpskim titlom od naredne sedmice u bioskopu „Šumadija“ na Banovom brdu, kako bi mogle da ga pogledaju i osobe sa oštećenim sluhom, najavili su producenti filma.

Izvor: PR

Subota, 26.11.2011.

13:50

Default images

„Dosao sam na ovu ideju kada mi se prodavačica u prodavnici u susedstvu požalila kako bi njena ćerka volela da vidi film u bioskopu ali nije u stanju jer ima ostećen sluh. Bila je zaista srećna kada sam joj, posle nedelju dana, javio da je zahvaljujući njoj i njenoj ćerki ova ideja već realizovana“, izjavio je scenarista i reditelj Srđan Dragojević.

Producent Biljana Prvanović kazala je da je ovo simboličan i veoma važan gest, pošto je u filmu „Parada“ reč o neophodnosti da se komunicira i da se samo komunikacijom ljudi mogu pribliziti jedni drugima i prevazići razlike i predrasude.

„U Srbiji živi pedeset hiljada osoba sa oštećenim sluhom a između sedam i deset hiljada u Beogradu. Ovo je prvi put da nasi sugrađani sa ovim invaliditetom imaju priliku da u bioskopu pogledaju domaći film“, navodi se u saopštenju producenata.

„Parada“ je premijerno prikazana 31. oktobra u Beogradu, a u tri nedelje prikazivanja film je pogledalo više od sto pedeset hiljada gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: