"Hari Poter" je delo đavola

“Čitanje knjiga o Hariju Poteru je satanističko i vodi ka zlu”, izjavio je nedavno sveštenik Gabrijel Amort, glavni isterivač đavola u Vatikanu.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2011.

13:11

Default images

Iako deluju nevino, popularne knjige o malom čarobnjaku zapravo ohrabruju decu da veruju u crnu magiju i veštičarenje, tvrdi Amort. “U knjigama o Poteru đavo deluje na lukav i prikriven način, pod maskom natprirodnih moći, magičnih čini i kletvi.”

Amort je protekle sedmice bio počasni gost na filmskom festivalu u Umbriji, gde je predstavio film “Obred” koji govori u isterivanju đavola. U ovom ostvarenju glavnu ulogu tumači Entoni Hopkins, dok se u jednoj od sporednih rola pojavljuje srpska glumica Marija Karan.

Ovaj sveštenik, koji kao svoj omiljeni film navodi “The Exorcist” iz 1973. godine, pre više od davdeset godina osnovao je Internacionalno udruženje isterivača đavola, čiji je doživotni predsednik.

Od kada su objavljene 1997. godine, knjige iz serijala “Hari Poter” prevedene su na šezdeset sedam jezika i postigle su veliku popularnost širom sveta. Do juna ove godine sedam knjiga iz serijala prodato je u više od četristo pedeset miliona primeraka. Poslednje četiri knjige su, svaka po svom objavljivanju, odmah postavljale rekord kao najbrže prodavane knjige na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: