Autorske pesme na svim jezicima

Na prvom Beogradskom autorskom rok festivalu - BARF, koji će biti održan 12. i 13. decembra u Domu omladine Beograd, moći će da se izvode kompozicije i na srpskom i na stranom jeziku.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.10.2011.

19:32

Default images

Konkurs je prvobitno bio raspisan samo za kompozicije na srpskom jeziku, ali su Upravni odbor Udruženja rok muzičara Srbije i žiri festivala, s obzirom na pokazano interesovanje bendova, uvažili potrebu mladih autora da se izraze i na stranom jeziku.

Rok muzika je nosilac ideje o slobodi izražavanja, pa je naš cilj i obaveza da tu ideju podržimo. U skladu sa zaključkom, doneta je odluka da se modifikuju pravila festivala i dozovoli izvođenje kompozicija na stranom jeziku, obrazložili su organizatori.

Konkurs je već u toku i trajaće do 15. novembra, a mogu da se prijave svi vokalno-instrumentalni bendovi čija se muzika bazira na rokenrolu. Uslov je da pošalju tri pesme koje do sada nisu objavljene na nosaču zvuka.

Stručni žiri, čija imena će biti naknadno saopštena, izabraće devet bendova za učešće na BARF-u, dok će 10. takmičara odabrati publika glasanjem na sajtu URMUS-a.

Po pet bednova predstaviće se 12. i 13. decembra, a najbolje će ponovo birati žiri i publika.

Prva nagrada iznosi 100.000 dinara, druga nagrada je vaučer za kupovinu instrumenata i opreme u vrednosti od 50.000 dinara. Treća nagrada podrazumeva trideset sati snimanja u nekom od beogradskih studija, dok će najboljoj grupi po oceni publike pripasti 50.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: