Brzinom od 10 000 karata u minutu

„Planiramo da ostatak dana skačemo gore dole sa rukama u vis“, kazao je britanskoj štampi Ian Brown, pevač benda „Stone Roses“ kada je čuo da su sve karte za njihova dva povratnička koncerta sledeće godine prodate za samo četrnaest minuta.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

17:23

Default images

Vest o okupljanju članova sastava „Stone Roses“ obradovala je fanove širom sveta. Zbog toga i ne čudi što su ulaznice za koncerte 29. i 30. juna , koje su puštene u prodaju 21. oktobra , prodate za samo četrnaest minuta. I to svih sto pedeset hiljada!

Kako javlja britanski „Guardian“, ovakva prodaja ulaznica za nastupe u Mančesteru iznenadila je i same članove benda, pa su odlučili da zakažu i dodatni koncert, 1. jula sledeće godine. Međutim, i za ovaj nastup karte su rasprodate, pa je tako broj prodatih ulaznica porastao na dvesta dvadeset hiljada.

Ipak, mediji sa ostrva upozoravaju da će muzičari zaista morati da se potrude kako bi opravdali poverenje fanova, s obzirom na njihovu reputaciju. Naime, ovaj kultni sastav poznat je po tome što često svoje velike koncerte pretvara u katastrofu.

U novembru 1989. godine održali su koncert u „Alexandra Palace“ u Londonu, ali su zvučali veoma loše. U maju naredne godine održali su legendarni „Spike Island koncert“ kojim se takođe nisu proslavili. I njihov „poslednji“ koncert pre raspada benda, održan 1996. godine na festivalu „Reading“, kada su nastupali bez gitariste i bubnjara, upamćen je kao jedan od najlošijih nastupa ikada, piše Michael Hann za „Guardian“

Ipak, fanovi očigledno ne zameraju muzičarima, jer su organizatori koncerta saopštili da je za samo jedan minut prodato 10 714 ulaznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: